Mezőgazdasági gépek biztosítása

Amikor egy mezőgazdasági gép megsérül vagy ellopják, a helyreállítás vagy pótlás költségei jelentősek lehetnek. Amikor egy gép kiesik a munkából káresemény vagy hibás működés miatt, a termelési folyamatok megakadhatnak vagy jelentősen lelassulhatnak. Ne kockáztassunk, biztosítsuk gépeinket.

Mezőgazdasági gépek biztosítása

Amikor egy mezőgazdasági gép megsérül vagy ellopják, a helyreállítás vagy pótlás költségei jelentősek lehetnek. Amikor egy gép kiesik a munkából káresemény vagy hibás működés miatt, a termelési folyamatok megakadhatnak vagy jelentősen lelassulhatnak. Minden évben érdemes tehát a biztosítási évforduló közeledtével felülvizsgálni és aktualizálni mezőgazdasági gépeink biztosítását, hogy káresemény esetén fedezve vagyunk-e, illetve a gépeink az aktuális biztosítási értéken szerepelnek-e.

Miért vizsgáljuk felül a meglévő szerződésünket?

  1. Kopás és elavulás miatt nem-e fizetünk magasabb díjat a kelleténél: A mezőgazdasági gépek intenzív használata során azok élettartama és értékük is jelentősen csökkenhet az idő múlásával. Ha egy gép értéke csökken, de biztosítási összege nem aktualizált, akkor magasabb díjat fizetünk, mint kellene. Ezért szükséges átállni a műszaki avult érték szerinti szerződésre.
  2. Igényre szabottak-e a fedezetek: A szélsőséges időjárási körülmények által okozott károk mellett történhetnek olyan károk is, melyek az időjárási körülményektől függetlenek. A jól ismert károk mellett géptörés biztosításban térül minden külső mechanikai hatásra bekövetkező kár, minden külső behatásra keletkező kár, de ezen kívül a kezelő ügyetlensége, és belső eredetű hibák is.
  3. Legyünk biztosak abban, hogy nem-e áll fent alulbiztosítottság. Ez egy olyan helyzet, amikor egy gazdálkodó nem biztosítja megfelelően vagy nem frissíti rendszeresen a gépeinek biztosítási értékét, hogy az megfeleljen azoknak a valós piaci értéknek és kockázatoknak, amelyekkel a vállalkozásnak szembe kell néznie. Az ágazati trendek, piaci változások vagy akár a terményárak ingadozása befolyásolhatja a gépek értékét.

Mit tegyünk?

Javasoljuk a már megkötött biztosítások éves felülvizsgálatát és módosítását az évforduló közeledtével. Ne feledd, hogy a gépek és egyéb eszközök értéke is változhat, ezért rendszeres aktualizálásuk elengedhetetlen.

Ellenőrizzük a jelenlegi biztosítási szerződés feltételeit, hogy pontosan tudjuk, mire terjed ki a fedezet és melyek a kizárások (pl. van e fedezetünk géptörésre, vagy sem).

Konzultálj tanácsadóinkkal!

Az Agrisk és az Ensure Kft. együttműködésében most lehetőség nyílik ügyfeleink számára mezőgazdasági gépekre kötött géptörés biztosítások egyéni felülvizsgálatára, vagy új szerződés kötésére is.

A biztosítási évforduló közeledtével érdemes felülvizsgálni és aktualizálni biztosításod. Az alábbi formula kitöltésével jelentkezhetsz, és a munkatársaink egyeztetnek veled, majd igény esetén készítenek egy frissített ajánlatot.