Növénybiztosítás 2023 - határidők, fontos tudnivalók

A tavalyi történelmi aszály idén komoly változásokat hozott a növénybiztosításokban: a biztosítók megváltoztatták a gyakorlatukat. Nem úgy van, mint tavaly volt.

Növénybiztosítás 2023 - határidők, fontos tudnivalók

A tavalyi történelmi aszály idén komoly változásokat hozott a növénybiztosításokban: a biztosítók megváltoztatták a gyakorlatukat. Nem úgy van, mint tavaly volt. Tavaly a szezon egész tavasszal tartott, március elejétől május végéig lehetett biztosítást kötni, illetve megújítani a régit. Nem voltak különösebb korlátozások. Aztán megjött az aszály, amely nagyon sokba került a biztosítóknak és emiatt kénytelenek voltak átgondolni a kockázatvállalási gyakorlatukat.

Szigorítottak a biztosítók – szigorodtak a határidők is

Ha tartasz a fagykártól vagy az aszálytól, új határidőkkel kell megismerkedned.

  • 2023 március 15-ig lehet tavaszi fagyra biztosítást kötni–és egyes biztosítók nem is vállalnak be mindengyümölcsöt.
  • „A” csomagot–egyes biztosítóknál-csak március 1.-től április 30.-ig köthetsz. De van, ahol 30 nap a türelmi idő aszályra.

Léteznek limitek: ha az adott földrajzi területen a biztosító eléri az általa kijelölt biztosításmennyiséget, akkor nem fog többet kötni, még akkor is, ha a határidőbe beleférnél.

Használd növénybiztosítási kalkulátorunkat

Nincs annyi időd a növénybiztosítás megkötésére, mint tavaly volt.

Ha tervezel növénybiztosítást kötni, minél gyorsabban kell ajánlatot kérned. Nincs időd körbejárni az összes biztosítót: ezt bízd ránk! 5 perc alatt díjat mutatunk akár 4 biztosítóra is. Miután kalkuláltál, 24 órán belül vagy a következő munkanapon szakértő munkatársunk felhív és pontosítjuk az igényeid, megkeressük, milyen kedvezmények adhatóak–igyekszünk megtalálni számodra a ’tökéletes’ növénybiztosítást.

Tovább:

Agrisk.hu - Növénybiztosítás kalkulátor