Ne maradj ki a növénybiztosításból 2024-ben sem.

Ne maradj ki a növénybiztosításból 2024-ben sem.
Emlékszel még arra, milyen jó volt tavaly biztonságban tudni a növényeidet és emiatt nyugodtan aludni? 

Mivel szinte mindegyik biztosítónál változások vannak, ezért érdemes már most foglalkoznod a növénybiztosításoddal. A biztosítás egy jó eszköz, amelynek segítségével megóvhatod a gazdaságod pénzügyi egyensúlyát és a saját pénztárcádat egy esetleges káresemény hatásától.

Az idei kockázatok még kiszámíthatatlanabbá válnak az időjárás szeszélyes változásai és gazdasági okok miatt. Ahogy közeledünk a tavaszi szezonhoz, fontos tudnod, hogy mikor és milyen határidőkkel kell számolnod.

Határidők és korlátozások 2024

  • Az első határidő március 15., ameddig tavaszi fagyra köthetsz növénybiztosítást. Ezért, ha tartasz tőle, kalkulálj magadnak díjat, rád optimalizáljuk és ha elfogadod az ajánlatot, akkor meg is kötheted a biztosításodat!
  • Szigorodott a kárenyhítési rendszerrel való “kapcsolat” is. Már a kár időpontja előtt kell rendelkezni növénybiztosítással ahhoz, hogy az állami kárenyhítés ne felezze le a kifizetést. Ha a kárenyhítésből remélsz fagykárra kifizetést, akkor április 1. előtt kell legalább egy jégbiztosítást kötnöd.
  • Fontos határidő április 30. is, ameddig egyes biztosítóknál megkötheted az  "A" csomagos biztosítást, amely aszály ellen is biztosít.
  • Idén is május 31-ig lehet növénybiztosítást kötni.

Ha az adott területen betelik a biztosító által meghatározott keret, nem kötnek több biztosítást.

Milyen kedvezményeket, támogatásokat kaphatok?

Többféle módon is megtakaríthatsz pénzt a mezőgazdasági növénybiztosításon, beleértve a több típusú kockázat összekapcsolását, az önrész növelését, vagy az állami díjtámogatás igénybevételét. Továbbá fontos tudni, hogy részletekben is lehet fizetni a díjat, ezért nem kell megvárnod a kötéssel, amíg a teljes biztosítási díj a rendelkezésedre áll. 

Kalkulálj most!

Minél gyorsabban lépsz, annál jobban jársz. A biztosítás díja fix, ezért nem lesz olcsóbb, ha később kötöd - viszont drágább lehet és később fog védeni ugyanaz a biztosítás. Az Egységes Kérelmet sem kell megvárnod.

Az Agrisk 2 perc alatt díjat mutat több biztosítóra is. Miután kalkuláltál, 24 órán belül vagy a következő munkanapon szakértő munkatársunk felhív és pontosítjuk az igényeidet, megvizsgáljuk, milyen kedvezmények adhatók – igyekszünk megtalálni számodra a legmegfelelőbb növénybiztosítást.

Élő szerződésed van?

Ha élő szerződésed van, akkor portálunkra bejelentkezve megújíthatod.

Segítünk!

Ha segítségre van szükséged a növénybiztosítással kapcsolatban, hívd ügyfélszolgálatunkat a +36 1 766 45 33-mas számon!