Állami támogatás növénybiztosításra 2024-ben is

Állami támogatás növénybiztosításra 2024-ben is

2012-től lehetőség van állami támogatás igénylésére, mely legfeljebb a biztosítási díj 70%-át fedezheti.

Ez az egyik legkönnyebben megszerezhető támogatás.

Fontos: Díjtámogatást csak a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szervnél regisztrált mezőgazdasági termelő kaphat. 
Már beadhatók a 2024-es Egységes Kérelmek! Részletek itt

Mit kell tenned a támogatáshoz?

Ügyelj arra, hogy az Egységes Kérelmedben az állami támogatásra az "igen" lehetőséget jelöld meg és így automatikusan megkapod, mindenféle pályázat, vagy elbírálás nélkül. Az itt beadott igénylés egyúttal kifizetési igénylésnek is minősül. A támogatás a „Kárenyhítés/Biztosítási díjtámogatás” fülön igényelhető akár szerződéskötést megelőzően is.

Az állami támogatás nélküli díjnak azonban kell rendelkezésedre állni, mivel a támogatás összegét a MÁK fogja (vissza)utalni, várhatóan 2024 decemberében, vagy 2025 elején.

Még ha nem is tervezel egyelőre növénybiztosítást kötni, akkor is azt javasoljuk, hogy jelöld be – nem tudhatod, mit hoz a jövő.

Fontos megjegyezni, hogy a rendelkezésre álló támogatási keret kimerülésekor az állami támogatás aránya arányosan csökken (ez a keret 2023-ban 13 milliárd Ft volt).

Mire figyeljünk?

Az állami támogatás szempontjából az fontos, hogy a biztosítás teljes díját október 31.-ig kifizesd. De nem érdemes kivárni ezt a határidőt, mert a pontos díjfizetés a kárrendezés miatt is fontos. Ha nem díjrendezett a biztosításod a kár időpontjában, a biztosító elutasíthatja a kifizetést.

Hogyan spórolhatok a növénybiztosításon?

Többféle módon is megtakaríthatsz pénzt a mezőgazdasági növénybiztosításon, beleértve a több típusú kockázat összekapcsolását, az önrész növelését, vagy az állami támogatás igénybevételét. Keress bennünket és segítünk megtalálni a gazdaságra legoptimálisabb konstrukciót! Ügyfélszolgálatunk kézsséggel tájékoztat az elérhető kedvezményekről. +36 1 766 45 33

Részletekben is fizethetsz

Részletekben is lehet fizetni a díjat, ezért nem kell megvárnod a kötéssel, amíg a teljes biztosítási díj a rendelkezésedre áll. Biztosítótól függően kettő, három vagy akár négy részletben is rendezheted a biztosítás díját.

Biztosítsd, amiből élsz!

Köss állami díjtámogatott növénybiztosítást május 31-ig. Kalkulálj az Agrisk portálon, hasonlítsd össze a biztosítók ajánlatát és köss online!

Ha kérdésed van az állami támogatással, vagy a növénybiztosítással kapcsolatban, hívd ügyfélszolgálatunkat a +36 1 766 45 33-mas számon, és kollégáink szívesen segítenek.