Szőlősgazdák, biztosításra fel!

"Az életünk folyamán, annyi mindent biztosítunk... autót, házat, sőt még elektrotechnikai eszközöket is. Akkor azt, amiből élünk, arra miért ne kötnénk biztosítást!"

Szőlősgazdák, biztosításra fel!

Babenyecz Zoltán keceli gazdánk osztotta meg tapasztalatait a növénybiztosításról és az Agrisk-ről.

Kecelen jártunk

Mindennapok a biztosítás előtt

"Az életem a biztosításkötés előtt úgy zajlott, hogy amikor megláttunk egy sötét felhőt közeledni, akkor azonnal autóba ültünk és mentünk megnézni, hogy mi történik. A vihar mekkora széllel érkezik, a széléből, vagy a közepéből kapunk, esetleg lesz-e benne jég. Sajnos néha premierben láttuk, hogy mi történik a terméssel."

Zoltán elmondta, hogy 3 éve, amikor a 20 hektár szőlőből 5 hektáron 100% -os jégkáruk keletkezett, akkor döntöttek úgy, hogy növénybiztosítást kötnek.

"A 100% -os kár inkább 200%-os volt, mivel nem csak az aktuális évi termést vette el tőlünk, hanem a jövő évre való szőlővesszőt is elverte."

Kiemelte, hogy azóta nyugodtan alhatnak, mert tudják, hogy biztosítva vannak.

💡
A jégkárról akkor beszélünk, amikor a növénykultúrában hozamcsökkenést okoz a jégeső. Kár esetén a biztosító azt vizsgálja, hogy a jégkár feltételei fennállnak-e, de az sem mindegy, hogy mennyire korán történik meg az első jégverés. Mindegyik növénybiztosítás, az „A” a „B” és a „C” típus is tartalmazza a jég kockázatot.

Több biztosító ajánlata egy helyen

Az Agrisk rendszerében nagyon szimpatikus számára, hogy több biztosító ajánlatát is láthatja egyszerre, így ki tudja választani a legjobb ajánlatot, majd interneten is meg tudja kötni, anélkül, hogy bárhová autóznia kellene. Az Egységes Kérelem feltöltése is nagy könnyebbség számára, mert rengeteg időt spórol azzal, hogy a dokumentumot beolvassa a kalkulátor.

Kárrendezés a gyakorlatban

A kárrendezés minden gazda számára kritikus pont, ezzel kapcsolatban is megosztotta velünk tapasztalatait.

"Nagyon pozitív volt a kárrendezés! Amint megtörtént a kár, azonnal felvettem a kapcsolatot az Agrisk-el, és szó szerint mindenki részt vett a folyamatban: a biztosító kárszakértője és az Agrisk munkatársai is, hogy együtt állapítsuk meg a tényleges kárt az ültetvényben."

Megállapította továbbá, hogy az egész kárrendezési procedúra nagyon gyorsan és precízen lezajlott, a bejelentés, a kárfelmérés és a kifizetés két héten belül megtörtént.

Biztosítsuk azt, amiből élünk!

"Az életünk folyamán, annyi mindent biztosítunk... autót, házat, sőt még elektrotechnikai eszközöket is. Akkor azt, amiből élünk, arra miért ne kötnénk biztosítást!?"

Nézd meg a többi gazdánkkal készült interjúnkat is a Youtube csatornánkon.

Ha szeretnéd biztosítani a szőlődet, az Agrisk kalkulátorával most 2 perc alatt díjat kalkulálhatsz több biztosítóra is. Miután kalkuláltál, 24 órán belül vagy a következő munkanapon szakértő munkatársunk felhív és pontosítjuk az igényeidet, megvizsgáljuk, milyen kedvezmények adhatók – igyekszünk megtalálni számodra a legmegfelelőbb növénybiztosítást.