Ne kockáztass! Biztosítsd az egész gazdaságod, még ha nem is volt ideális a tavalyi év!

Ne kockáztass! Biztosítsd az egész gazdaságod, még ha nem is volt ideális a tavalyi év!
Sok gazdának volt rossz éve tavaly, de mégsem vágnak neki az idei évnek biztosítás nélkül.

Ha a gazdaságod a bevételed nagy részét vagy akár az egészét adja, fontos, hogy megértsd a növénybiztosítás fontosságát és a kockázatokat, amelyekkel szemben állsz.

Az idei növénybiztosítások megújításának ideje elérkezett, és tudjuk, hogy felmerülhet a kérdés: van-e elegendő pénzed rá? Sok gazdának rossz éve volt tavaly, és könnyű azt gondolni, hogy idén nincs rá keret, vagy éppen kevés.

Azonban az a döntés, hogy ne köss biztosítást vagy csak minimális díjjal a legkisebb területet biztosítsd, hosszú távon negatív pénzügyi következményekkel járhat.

Azok a gazdák, akik súlyos károkat szenvednek jég, vihar, fagyok, vagy akár aszály miatt és nem rendelkeznek biztosítással, komoly nehézségekkel szembesülhetnek. A termés tönkremegy  és a gazdaságuk, megélhetésük is veszélybe kerülhet. A jövő évi gazdálkodást is megnehezíti az idei biztosítás hiánya miatt kialakuló negatív spirál. A Kárenyhítés összegét is lefelezik, hiszen nem volt biztosítása. 

Még ha el is tudja adni a maradék termést, akkor is kevesebb pénz lesz a gazdaságában a kára miatt. 

Számos gazdától hallottuk, aki nem biztosított egy adott évben, majd kár érte, és a következő évben még kevesebb pénzből kellett üzemeltetnie a gazdaságát, esetleg hitelt kellett felvennie, vagy akár abbahagynia a gazdálkodást, mert látta, hogy nincs tovább.

Ha 2024-ben kötsz növénybiztosítást, elősegítheted a gazdaságod pénzügyi biztonságát és elkerülheted a későbbi problémákat, kiszámíthatóbbá teheted a következő éveket is.

A biztosítás díja kiszámítható, míg a kár nem.

Jelentkezz be email címeddel, vagy telefonszámoddal, kalkulálj néhány kattintással és újítsd meg a szerződésed a portálunkon:

Ha segítségre van szükséged a növénybiztosítással kapcsolatban, hívd ügyfélszolgálatunkat a +36 1 766 45 33-mas számon!