Orosz rulett helyett inkább kössünk növénybiztosítást!

Így készíthetünk kalkulációt már 2 perc alatt 

Orosz  rulett helyett inkább kössünk növénybiztosítást!

Aratás előtt már egy 40 hektáros területen is legalább tízmillió forintnyi értéke van kint a gazdának a szántóföldön, de egy jégeső vagy fekete felhőkkel érkező vihar néhány perc alatt képes semmivé tenni egy egész év munkáját és bevételét. Aki nyugodtan akar aludni, annak mindenképpen érdemes biztosítást kötni, amelynek összegét az első online növénybiztosítási kalkulátor segítségével néhány perc alatt ki tudjuk számolni, és meg is tudunk kötni. 

Kevés iparágat érint olyan erősen a kiszámíthatatlan időjárás, a kereslet és kínálat ingadozása, valamint a napi működési kihívások, mint a mezőgazdaságot. Ezért az agrártermelés esetében a biztosítás nem csupán a nagyobb káresemények, veszteségek és károk elleni védelem eszköze, hanem attól jóval több. 

Mára, amikor jelentősen megnőttek a gazdák költségei, a szélsőséges időjárás miatt pedig többszörösére nőtt a viharok, jégesők esélye, a mezőgazdasági biztosítás olyan értékes kockázatkezelési eszközzé vált, amely olyan támaszt és biztonságot nyújt a gazdálkodóknak, amivel nyugodtabban tervezhetik a jövőjüket, a családjuk, vállalkozásuk pénzügyi stabilitását.

Egy mezőgazdasági biztosítás legfontosabb feladata és célja az a védelem, amit a gazdálkodók befektetései, megélhetése számára nyújt. Ahhoz, hogy a számunkra leginkább megfelelő biztosítást  tudjuk kiválasztani, érdemes egy online is elérhető, szakértői szolgáltatás segítségét igénybe venni. 

Megéri növénybiztosítást kötni?

Biztosítás kötés előtt mindenkiben teljesen természetesen merül fel a kérdés, hogy mennyibe fog ez nekem kerülni, és megéri-e ezt megkötni? Az utóbbira az a válasz, hogy a már kisebb területen gazdálkodóknak is érdemes kifizetni azt az elhanyagolható nagyságrendű összeget, amellyel biztosíthatja a búza vagy napraforgó tábláját, hiszen a vetőmag vagy a műtrágya árához képest jelentéktelen a biztosítási díj összege, ugyanakkor ha baj van, óriási segítséget jelent a gazda számára egy ilyen szerződés. 

Azt pedig egészen gyorsan, néhány perc alatt kiszámolhatjuk, hogy mindez mennyibe fog nekünk kerülni. Ehhez nem kell mást tenni, mint az Agrisk növénybiztosítási kalkulátorában megadni a gazdaságról néhány adatot, mint hogy pl. mely növényeik kárát szeretnénk kifizettetni a biztosítóval, mekkora területről van szó, és persze azt, hogy milyen károktól tartunk. A felületen 2 perc alatt díjat kalkulálhatunk magunknak, vagyis megtudjuk azonnal, hogy nagyjából mekkora összeget kell fizetnünk a biztonságért.

A felületen több biztosító ajánlatát is megtekinthetjük, és összehasonlíthatjuk. Azért is érdemes az Agrisk közvetítésével biztosítást kötni, mert ott az agrárium területén jártas szakértőktől kérdezhetünk, akik igyekeznek az igényeinket pontosan megérteni, és az ahhoz leginkább passzoló biztosítást ajánlani.


Miért az Agrisk?

Az Agrisk alapítói is gazdálkodók és biztosítási szakemberek, így ha valaki, akkor ők valóban igazán pontosan tudnak abban segíteni, hogy melyik növénykultúrához melyik biztosítást érdemes választani. Ismerik a gyakran előforduló károkat és az egyes biztosítások buktatóit is. „Családi gazdálkodóként a saját bőrünkön érezzük a termelés nehézségeit és időjárásnak való kitettségét egyaránt” – mondja Surmann Árpád, az Agrisk alapítója és ügyvezetője.

Agrisk - az online növénybiztosítási kalkulátor

De nézzük, hogy milyen további érvek szólnak amellett, hogy növénybiztosítás esetén az Agriskhez forduljunk! Folyamatosan szakmai tanácsokkal és hasznos információkkal látják el az ügyfeleiket.

Náluk akár azonnal lehet szerződni online, papírmunka nélkül is, és nagy előnyük, hogy intézik helyettünk az adminisztrációt, és emlékeztetnek a fontos tennivalókra és határidőkre. De azoknak sem kell kétségbe esniük, akik szeretnék személyesen is tartani velük a kapcsolatot, hiszen az ügyfélszolgálat igény esetén a személyes ügyintézést is lehetővé teszi. 

“A biztosítás nélküli gazdálkodás olyan, mintha hazárdjátékot játszana valaki” – ezt már Schmidt József, szigetbecsei gazdálkodó mondja, aki évek óta az Agrisken keresztül köti meg a biztosítását, és nem is kiadásként, inkább egy jó befektetésként tekint a biztosításra. Neki már volt káreseménye is, és azt tapasztalta, hogy a kárbejelentést követően nagyon gyorsan zajlott az ügyintézés, és rövid időn belül kifizették számára a kártérítési összeget. 

Hogyan spórolhatunk a növénybiztosításon?

De milyen kiadást jelent a gazdaság számára egy ilyen biztosítás? Jó hír a gazdáknak, hogy spórolhatnak is a növénybiztosításon. Többféle módon is pénzt takaríthatunk meg pl. a több típusú kockázat összekapcsolásával, az önrész növelésével, vagy az állami támogatás igénybevételével. 

A növénybiztosítások esetében állami támogatással ugyanis jelentősen csökkenthetők a díjköltségek az akár 70%-os állami díjtámogatás révén. Emellett az Agrisk szakértői személyre szabott kedvezményeket kérnek a termelők részére, miután megismerték a gazdaság összetételét és az igényeket. 

De lehetőség van rugalmas részletfizetési lehetőségekre is az Agrisknál: a biztosítás díját kényelmesen el lehet osztani 2-3-4 részre,vagyis nem kell egy összegben kifizetni a díjat, sőt eltolhatjuk a díjfizetést az év második felére, amikor már a termény ára a zsebünkben van.

Biztosítsd, amiből élsz!

Köss állami díjtámogatott növénybiztosítást május 31-ig. Kalkulálj az Agrisk portálon, hasonlítsd össze a biztosítók ajánlatát és köss online!

Érdemes igyekezni, mert vészesen közeleg az első fontos határidő az ültetvénnyel rendelkező gazdák számára: 2024. március 15. Eddig lehet tavaszi fagyra biztosítást kötni, ezért hasznos mielőbb online kalkulációt végezni, és az Agrisk felületén azonnal megkötni a szerződést. 

Ha a kárenyhítésből is remélünk fagykárra kifizetést, akkor most érdemes legalább egy jégbiztosítást kötni, mivel az állami Kárenyhítésben nincs dátumhoz kötve a tavaszi fagy. A fenológiai érés számít a téli nyugalmi időszak után, ez pedig a hetek óta tartó enyhe időjárás miatt már az ország számos területén bekövetkezett.